Disable Preloader

Novosti

U prostorijama Općinskog društva Crvenog križa Gračac, ravnateljica Natalia Turbić potpisala je 10 ugovora sa ženama pripadnicama ciljanih skupina za projekt „Zaželi – Nastavimo pružati i primati pomoć!“. Potpisivanju ugovora  prisustvovali su: ravnateljica Općinskog društva Crvenog križa Gračac Natalia Turbić, djelatnici Projekta Mobilnog tima Milka Cvjetković i Tomislav Jazvec, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Gračac Bojana Fumić te žene zaposlene na projektu.


Projekt „Zaželi – Nastavimo pružati i primati pomoć!“ fokusiran je na zapošljavanje žena pripadnica ciljanih skupina iz Općine Gračac i olakšavanje pristupa tržištu rada. Budući da će žene zaposlene na ovom projektu u okviru radnih zadataka biti usmjerene na pružanje usluge potpore i podrške starijim i/ili nemoćnim osobama, projekt će rezultirati višestrukim koristima za zajednicu od kojih su najznačajnije međugeneracijska solidarnost, socijalna uključenost, smanjenje rizika od siromaštva i povećanje kvalitete života u Općini Gračac. Deset zaposlenih žena pripadnica ciljanih skupina pružat će usluge potpore i podrške za 60 krajnjih korisnika.


Projekt „Zaželi – Nastavimo pružati i primati pomoć!“ vrijedan 65.402,98 eura na području općine Gračac provodi se 8 mjeseci.


Projekt „Zaželi – Nastavimo pružati i primati pomoć!“ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Hrvatski Crveni križ, Općinsko društvo Crvenog križa Gračac, a partneri na ovom projektu su: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Zadar, Centar za socijalnu skrb Zadar i Općina Gračac.Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda


Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Općinskog društva Crvenog križa Gračac.Natrag