Disable Preloader

Novosti

Dana 31. kolovoza 2021. godine, s početkom u 13.00 sati u zgradi KIC Napredak, održana je završna konferencija za projekt „Zaželi – Pružamo pomoć, primamo pomoć!“ iz programa ZAŽELI – program zapošljavanja žena.


Završnoj konferenciji nazočili su predstavnici partnera, žene koje su bile zaposlene na projektu te krajnji korisnici projekta. Sandra Kukić, voditeljica projekta, predstavila je rezultate projekta te sudionike konferencije upoznala s provedenim aktivnostima na projektu.


Ukupna vrijednost projekta je 2.730.430,45 kuna, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda i programa: Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Nositelj projekta je Općina Gračac, a partneri su: Hrvatski zavod za zapošljavanje- Područni ured Zadar, Centar za socijalnu skrb Zadar i Hrvatski Crveni križ – Općinsko društvo Crvenog Križa Gračac.


Projektom „Zaželi – Pružamo pomoć, primamo pomoć!“ zaposleno je ukupno 20 žena sa područja Općine Gračac koje su pružale skrb za 177 krajnjih korisnika. Tijekom projekta, 19 zaposlenica je steklo uvjerenje o osposobljavanju. 12 žena je steklo Uvjerenje o osposobljavanju za poslove njegovateljice starijih i nemoćnih osoba, dok je 7 žena steklo Uvjerenje o osposobljavanju za jednostavne poslove kuhara. U sklopu projekta, nabavljeno je te krajnjim korisnicima podijeljeno 1200 komada paketa higijenskih potrepština.


U vrijeme kada su od COVID-19, bolesti uzrokovane novim koronavirusom bili ugroženi životi i zdravlje naših najstarijih, najosjetljivijih i najranjivijih korisnika, zaposlenice su dostavljale lijekove i namirnice korisnicima kako bi smanjile njihove rizike od zaraze te su obavljale i druge poslove.


Budući da su žene zaposlene na ovom projektu u okviru radnih zadataka bile usmjerene na skrb o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju, projekt je rezultirao višestrukim koristima za zajednicu od kojih su najznačajnije međugeneracijska solidarnost, socijalna uključenost i povećanje kvalitete života u Općini Gračac.


Robert Juko, općinski načelnik Općine Gračac zahvalio je djelatnicima Općine Gračac, projektnom timu, partnerima i zaposlenicama na iskazanom trudu i radu te najavio mogućnost prijave na ovakve i slične projekte i u budućnosti.
Natrag