Disable Preloader

Novosti

              Dana 31. kolovoza 2021. godine, s početkom u 13.00 sati u zgradi KIC Napredak, Ulica Nikole Tesle 37, Gračac, održat će se završna konferencija za projekt „Zaželi – Pružamo pomoć, primamo pomoć!“ iz programa ZAŽELI – program zapošljavanja žena.


              Projekt „Zaželi – Pružamo pomoć, primamo pomoć!“ fokusiran je na zapošljavanje žena pripadnica ciljanih skupina iz Općine Gračac, njihovo obrazovanje i olakšavanje pristupa tržištu rada. Budući da su žene zaposlene na ovom projektu u okviru radnih zadataka bile usmjerene na skrb o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju, projekt je rezultirao višestrukim koristima za zajednicu od kojih su najznačajnije međugeneracijska solidarnost, socijalna uključenost i povećanje kvalitete života u Općini Gračac. Projektom je zaposleno ukupno 20 žena sa područja Općine Gračac koje su pružale skrb za 177 korisnika. Tijekom projekta, 19 zaposlenica je steklo uvjerenje o osposobljavanju.


           Ukupna vrijednost projekta je 2.730.430,45 kuna, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda i programa: Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Nositelj projekta je Općina Gračac, a partneri su: Hrvatski zavod za zapošljavanje- Područni ured Zadar, Centar za socijalnu skrb Zadar i Hrvatski Crveni križ – Općinsko društvo Crvenog Križa Gračac.


 
Natrag